Minubas webintegration

Gör det lättare för dina kunder att kontakta dig och göra en beställning via din hemsida. Med Minubas webintegration kan dina kunder snabbt och enkelt göra en felanmälan eller begära en offert.

Snabb och enkel beställning online

Minuba vill göra det lätt för dig att kunna fokusera på ditt arbete när du har mycket att göra, utan att det ska gå ut över nya kunder.Du kan göra det möjligt för både befintliga och nya kunder att själva registrera sina ärenden eller begära en offert online, så att du kan få tid över till annat. Låt kunderna snabbt och enkelt begära en offert med Minubas webintegration!

Genom att använda webintegrationen kommer nya affärer snabbare in i verksamheten och du får tid till att fokusera på annat. Du slipper det administrativa arbetet och låter kunden göra jobbet!

Aktivera din webintegration i Minuba

Inställningar - Administration - Webintegration - Aktivera webintegration

Via det lilla kugghjulet i övre höger hörn, får du alltid tillgång till dina Inställningar i Minuba. Här kan du aktivera din webintegration helt gratis och få tillgång till den kod som företagets IT-ansvarige kan använda.

Klicka på 'Webintegration' och 'Aktivera webintegration' samt 'Spara'. Då får du tillgång till ytterligare information som du ska överföra till koden på din egen webbplats. Här kan det vara klokt att låta en erfaren person sätta upp koden åt dig på din webbplats via PHP eller WordPress + Contactform 7.

Aktivera webintegration

Klicka på bilden för att se ett exempel

Se webintegration i Minuba

Utveckla kontaktformuläret så att det passar ditt företag

Tänk på vilken information du behöver från kunden för att kunna utföra arbetet. Företagsnamn, telefonnummer, adress och arbetsbeskrivning brukar alltid vara smart att ha. När kunden fyller i formuläret kommer informationen direkt in i Minuba under 'Utkast till Offert' på den ordertyp som du själv har valt att beställningar via webben ska hamna under.Tips: Skapa en Ordertyp i Minuba som heter "Via Webben" eller liknande, så vet du att alla utkast med denna ordertyp kommer via en förfrågan online.

 

Tips till IT-proffset

Genom att aktivera webintegrationen får du tillgång till den kod som du ska använda på webbplatsen. Koden är tillgänglig i antingen PHP eller WordPress (via Orderform 7).Det kan vara smart att överväga vilka labels som företaget ska använda och eventuellt vilka fält som ska vara obligatoriska. Vi tillhandahåller baskoden och kopplingen till Minuba, men vi låter kunderna själva anpassa formuläret till deras webbplats och utseende.

Vill du veta mer om Minuba och vad ett smart ordersystem kan göra för ditt företag? Kolla här

Du kan också prova Minuba helt gratis och utforska systemet själv i en månad. Tryck på knappen och skapa en gratis användare idag!