Hantera orderkännande/orderbekräftelse från grossist i Minuba - Minuba

Hantera orderkännande/orderbekräftelse från grossist i Minuba

Denna artikel visar dig hur du aktiverar och hanterar orderkännande från en grossist i Minuba.

Ett orderkännande är ett godkännande på en order. Till skillnad från en följesedel som bekräftar att varor är levererade, bekräftar orderkännandet att ordern har gått igenom och att du kan räkna med att varorna är på väg till dig!

Aktivera Orderkännande/Orderbekräftelse under dina grossistinställningar

  1. Skicka mail till Minuba via info@minuba.se och be om aktivering av orderkännande hos grossist
  2. Aktivering i Minuba: Kugghjulet >> Administration >> Grossistavtal >> ”klicka på grossist” >> Kund-/avtalsnummer hos grossist: (Utfylls) >> ”Visa webshop-integrering” (om grossisten har en webshop i Minuba) eller ”Aktivera orderbekräftelse från grossist”.

Sådär! Nu har du aktiverat mottagande av orderbekräftelse/orderkännande i Minuba!

 

Handla via direkt webbshoppen i Minuba och få orderbekräftelsen kopplad till rätt order

(Gäller de grossister som har en webshop i Minuba)

När du befinner dig på ett arbetskort och har aktiverat webbshopintegrationen kommer Loggan för Solars Webshop fram. Klicka på denna för att komma in i webbshoppen hos Solar.

När du har handlat i webbshoppen kan du se hur många inkommande ordrar du har. När din orderbekräftelse har kommit in i Minuba hittar du den under ”Grossistbeställningar” på Arbetskortet.

 

Behandla och överför linjer från orderkännade till materialregistreringen

När du har mottagit ett orderkännande på ett arbetskort kan du överföra dina material linjer till materialregsitreringen (och därefter fakturera).

Du kan överföra en linje i taget, eller klicka på knappen som överför alla linjer på en gång till materialregistreringen.

Sådär ja! Nu har de utvalda linjerna och tillhörande material överförts till arbetskortet.

Orderbekräftelse/Orderkännande fungerar självklart när du handlar i butiken också, men då ska du själv komma ihåg att nämna vilken order det gäller (ange order referens) så att orderbekräftelsen hamnar rätt!