Fakturera direkt via app med Minuba

Nu kan du fakturera enkla uppdrag direkt via appen!

Nu kan du spara tid på mindre uppdrag som kan faktureras direkt ute hos kunden. Du kan välja att fakturera direkt via Minubas app när du befinner dig ute hos en kund och slipper åka förbi kontoret när mindre uppdrag ska faktureras snabbt.

Funktionen heter ”Avsluta och fakturera” och dyker upp när ditt arbetskort har status ”Igång”. Se bild nedan.

Du har möjlighet att rätta i fakturan och se ett fakturautkast som PDF för att se hur det hela kommer att se ut – precis som på datorn. Du kommer även att kunna ändra i fakturalinjerna.

Om du klickar på ”Visa fakturalinjer” kan du se fakturalinjerna på en lista.

Om du trycker på en linje kan du rätta detaljerna:

När du har gjort dina ändringar kan du godkänna fakturan.

Funktionen ”Avsluta och fakturera” gör följande:

• Avslutar arbetskortet/arbetsordern
  • Skapar en godkänd slutfaktura
  • Skickar fakturan via mejl (kräver att ni har en egen faktura mall i förväg)
  • Visar fakturan på din mobil
  • Ser till att du kan fakturera enklare uppdrag som inte kräver RUT/ROT information direkt.

Kom ihåg att alltid säkerställa att material och priser står rätt.

När kan du fakturera via appen?

• Ordern ska som minimum vara markerad som ”Igång”
  • Din användare ska ha en roll som tillåter fakturering

Så fakturerar du via appen!