Hur krediterar jag en faktura via appen?

I följande artikel ska vi titta på hur du kan kreditera en faktura via appen i Minuba.

Vid kreditering skapas ett nytt (kreditnota)utkast på bakgrund av en godkänd faktura. Nu vill beloppet på fakturalinjerna stå i minusbelopp så att det totala beloppet på kreditnotan kan subtraheras från den godkända fakturan. Det gör så att kundens betalningsbelopp går i noll.

Så här gör du:

För att kreditera en faktura via appen ska du först gå in under ”Fakturering” i menyn överst till vänster.

Väl inne på fakturering visas listan över godkända fakturor. Om du klickar på en godkänd faktura, träder olika valmöjligheter fram. Klicka på ”Kreditera faktura” och ett utkast kommer fram.

På bilden nedan har vi klickat på faktura nummer 5, Lise Svensson och kan se de olika valmöjligheterna träda fram under fakturan.

  1. Visa faktura
  2. Registrera betalning
  3. Kreditera faktura

 

Härefter kan du godkänna kreditnotan. Redigering och ändring av utkastet för en kreditnota sker på samma sätt som vid ”vanlig” fakturering. ’

OBS! För att godkännande av kreditnota ska kunna användas måste du ha skapat en särskild brev-mall (till e-mail) som ska sättas som standard på ”Mejl för Kreditnota”. Detta eftersom det måste följa med ett meddelande tillsammans med den nya kreditnota som skickas iväg till kunden. Du skapar dina mallar under ”Kugghjulet – Administration – Mallar”.

Så där! Nu vet du hur du kan kreditera en faktura via appen! Lycka till!