Registrera och rapportera tid i Minuba

Du kan registrera och rapportera tid på ett arbetskort via appen eller webben. Hoppa direkt till ett specifikt avsnitt i artikeln genom att klicka på länkarna nedan.

Så här registrerar du tid via webben

Registrera utlägg/traktamente

Lämna in din timrapport

Lämna in via appen

Så här registrerar du tid via webben

Du kan registrera och rapportera tid på tre olika sätt i Minuba: ’Min plan’, ’Min tid’ eller på ett arbetskort.

Under ’Min plan’ och ’Min tid’ markerar du ett tidsrum och klickar eller ’drar’ nedåt för att registrera din tid en given dag i kalendern. I det pop-up fönster som kommer fram kan du utfylla ytterligare detaljer, samt välja vilken order det rör sig om. Du godkänner genom att klicka på ’OK’.

På arbetskortet kan du registrera tid genom att klicka på Tidrapportering under ’Handlingar’ på höger sida. Därefter kommer samma fönster upp som under ’Min plan’ och Min tid’.

För att visa dig den här videon ber vi dig att acceptera marknadsförings- och statistikcookies. Klicka här för att acceptera.

Registrera utlägg/traktamente

Om du vill tidsregistrera utlägg eller traktamente så måste du först ha skapat dessa, så du kan använda dem som tidsunderlag. Läs om hur du skapar utlägg/traktamente här!

När du sedan ska registrera dessa gör du det genom att gå till ’Min tid’. Härifrån klickar du på ’+’-ikonen som du ser högst upp till höger under varje enskild dag. Klicka på plus för för den dag du vill registrera utlägg/traktamente och du kommer då få upp en ruta där du får välja vilken typ av aktivitet det är, om den är kopplad till en order osv. Se bild nedan.

Registrera utlägg/traktamente

När du registrerat utlägget/traktamentet så kommer det synas högst upp under det valda datumet i kalendern såsom bilden nedan visar.

Kalendern

Lämna in din timrapport

Under Min Tid i Minuba kan du se alla planerade och rapporterade tider för alla (eller bara dig) som registrerar tid i företaget.

Här kan du också lämna in din tidrapport. Se till att tidsregistreringarna du vill lämna in har blivit utförda (realiserade/rapporterade).

Om det finns tid som ännu inte har blivit rapporterad så ser du det genom att en varningssymbol syns bredvid Inlämning, tryck på knappen så öppnas en gardinmeny där du kan välja på :

Inlämning – Skicka in dina timmar

Godkänn – Godkänn inlämnade timmar

Radera godkännande – Radera tidigare godkännande, detta låser upp tidigare godkända timmar för redigering (det raderar inga timmar)

Rapportera tid i Minuba på webben

Tryck på Inlämning så öppnas fönstret där du kan se vad du lämnar in:

Se vad du lämnar in

Här kan du även ange om du vill få en rapport at de inlämnade timmarna via epost, som standard används din epost du använder i Minuba. Det rekommenderas att du anger din privata mail här.

Tryck på Inlämning så har du skickat in dina timmar för denna gången!

Som administratör kan du sedan se en översikt över alla rapporterade timmar i Minuba om du önskar där du även har möjlighet att exportera dessa. Detta gör du via Kugghjul > Timkort. Läs mer om att godkänna tidrapporter och exportera timkort här!

Lämna in via appen

Lämna in via appen - meny Lämna in via appen - tidrapport