Kreditera en faktura och skapa en ny - Minuba

Kreditera en faktura och skapa en ny

Ibland behöver man rätta något i en faktura som redan är godkänd. Det kan vara att kunden har annan adress, eller att man ska ändra något i den information som finna på fakturan.

I Minuba kan du snabbt och enkelt kreditera en faktura för att sedan skapa en ny (på bakgrund av den gamla) och göra dina ändringar.

Så här gör du när du ska kreditera en faktura:

Gå in på fakturan och klicka på Fakturapilen >> välj Kreditera faktura.

När du har klickat på kreditera faktura kommer du att hamna på ett utkast till kreditnota. Här kan du göra dina ändringar (om du har några) och godkänna din kreditnota.

Om du inte behöver skicka en ny (korrigerad) faktura, så slutar processen här och du kan skicka din kreditnota till din kund.

Om du behöver skicka en ny faktura ska du tillbaka till den ursprungliga fakturan och vända den till en ny faktura.

 

Så här gör du när du vill skapa en ny faktura som är baserad på en gammal:

Från ditt arbetskort kan du se alla fakturor och fakturautkast som är kopplade till ordern. Här väljer du fram den ursprungliga fakturan genom att klicka på den i listan.

Väl inne på den gamla fakturan, kan du vända den till en ny faktura (som kommer att få ett nytt fakturanummer) och därmed få möjlighet till att göra de ändringar du behöver.

Kopiera en faktura till en ny:

När du har valt att ”Kopiera till ny faktura” kommer Minuba att skapa ett nytt utkast till dig. Kom ihåg att vissa ändringar också behöver göras på arbetskortet (t.e.x. lägga till en utgift eller ändra en kund), dem får du med över när du skapar den nya fakturan.

Väl inne på ditt nya utkast gör du dina ändringar. När du är klar, godkänner du fakturan och skickar till din kund.

Så enkelt är det att kreditera och skapa en ny faktura i Minuba!