Materialregistrering i appen

Det här kan du göra:

• Registrera material på offerter och ordrar – som automatiskt blir överförda till din faktura när du ska fakturera.
  • Registrera material manuellt (knappa in varunummer)
  • Skanna material (klicka på skanna-ikonen)
  • Söka på ett materialnummer/e-nummer om du har kopplat på en grossist/leverantör.
  • Redigera materialinformation och anpassa linjerna manuellt.
  • Ange eller redigera moms på enstaka material

Så här gör du:

För att registrera material i appen så går du in på arbetskortet och klickar på ”+” i botten av sidan och väljer ’Material’, alt. klickar direkt på ’Material’-pilen och sedan ”+”, för att komma till nästa sida där du har möjlighet att Söka, Skanna eller Ange material manuellt.

Sök: För att söka efter material så ska du stå under ’Sök material’-fliken till vänster högst upp på sidan, här kan du söka efter material via både materialnummer och beskrivning eller välja att skanna in materialen.

Skanna material: För att kunna skanna in material så behöver du klicka på skanna-ikonen (Se bild nedan). Håll sedan mobilkameran så att streckkoden syns i den gröna rutan på din mobiltelefons skärm.

Ange material: Klicka in under ’Ange material’-fliken längst upp till höger för att ange materialnummer, sedan hämtas resten av informationen upp automatiskt om materialet finns tillgängligt för dig.

Antal: Du kan använda +/- ikonen för att ta bort eller lägga till material samt skriva in antal material du vill lägga till eller ta bort.

Materialregistering på extraarbete i appen

Såhär gör du:

När du ska lägga till material på ett extraarbete i appen är det viktigt att du ser till att välja rätt order INNAN du klickar på ”+”-symbolen. Står du på arbetskortet under steget ’Order’ är det smidigast att hoppa till materialregistreringen genom att klicka dig in på ’Material’-pilen högst upp på sidan. Där kommer du sedan kunna ändra till rätt extraarbete genom att klicka på knappen under ”Välj uppgift” där orderns namn står.

När du valt rätt ÄTA-arbete så klickar du på ”+”-symbolen längst ner för att lägga till material på den ordern.