Rapporter: Samlad materialförsäljning och Registrerad materialförsäljning

I Minuba kan du exportera en rapport av alla dina priser på ett förbrukat material på dina arbetskort. Du kan också exportera en rapport över dina beställningar.  På så sätt kan du få en överblick över vilka olika priser som satts på materialen samt över hela företagets konsumtion.

Under fliken Företagsöverblick kan du hitta rapporten ”Samlad materialförsäljning (sålda material)” under Rapportering. Om du trycker på den kommer du till en tabell som visar dig en rapport över materialförsäljning som registrerats på fakturor under en vald period.

Du kan även hitta rapporten ”Registrerad materialförsäljning” som visar dig en rapport med individuella registrerade fakturalinjer i en vald period. Den kan användas till att se vad en vara har kostat tidigare eller hur priset på varan har utvecklat sig.

Anpassa din rapport

Du kan anpassa din rapport genom att ändra datumintervallet längst upp till vänster. Här har du också möjlighet att välja att visa rapporten för en enskild kund och ett enskilt material. När du har skrivit in dina val så trycker du bara på Uppdatera så kommer tabellen att visas med de nya värdena.

Export av rapporter

När rapporten innehåller den önskade informationen kan du exportera den till en Excelfil/CSV genom att trycka på knappen Exportera.

Guiden nedan går igenom hur du gör en exportering av materialanvändning

Under fliken Företagsöversikt kan du under Rapport hitta rapporten ”Registrerad materialförbrukning”. Rapporten visar dig individuellt registrerade utgifter på ett arbetskort i en vald period. Rapporten kan användas för att se vilka inköp du har gjort på ett arbetskort.

Filtrera

Du kan filtrera din rapport genom att ändra datumintervallet i det övre vänstra hörnet. Här har du också möjlighet att lägga till ett kundfilter och / eller bara visa förbrukningslinjer för specifika avdelningar eller ansvariga anställda. När de önskade värdena har angetts, trycker du på Uppdatera, då kommer tabellen att visas med de nya värdena.

Om några kolumner inte visas kan dessa avlägsnas under knappen Välj fält. Här kan även andra icke-standardiserade kolumner läggas till om en mer detaljerad översikt begärs.

Export

När tabellen innehåller den informationen som är korrekt så kan du exportera den till en Excelfil genom att trycka på Export i menyraden högst upp