ROT/RUT eller Grön Teknik på en faktura - Minuba

ROT/RUT eller Grön Teknik på en faktura

I Minuba kan du arbeta med dina ROT/RUT linjer på fakturautkastet.

Du hittar en guide till installation av grön teknik längre ner på sidan.

Se här hur du gör:

1. Klicka på ”Fakturapilen” och välj ROT/RUT inställningar”

Då kommer ett fönster fram där du kan fylla i olika uppgifter. Om du har sparat uppgifterna på kunden i förväg, kommer de fram automatiskt. Se hur du sparar information på kunden här.

2. Nu kan du fylla i de uppgifter som krävs gällande Fastigheten:

När du har ifyllt ovanstående kommer dina ROT/RUT linjer att komma fram på fakturautkastet.

3. Nu specificerar du vilken typ av arbete (fakturalinjer) som avdraget ska göras på. Minuba räknar ut ett förslag på möjligt skatteavdrag åt dig. Markera vad som har varit material genom att både specificera materialet och Arbetstypen.

Nu återstår bara information som personnummer och möjligt skatteavdrag som du själv ska skriva in. Se eventuellt det belopp som Minuba har beräknat åt dig.

Spara och se på ditt fakturautkast i PDF. Om allt ser ut som det ska är det bara att skicka till kunden.

Installation av grön teknik

Om du ska ge kunden särskild skattereducering för installation av grön teknik i Minuba kan du göra på samma sätt som på ”vanlig ROT”.

Du klickar på ”Fakturainställningar” på ditt fakturautkast och väljer ”ROT/RUT inställningar

Därefter väljer du den typ av grön installation du önskar beroende på om det ska vara 15% eller 50% i avdrag. Fyll därefter i resterande information.

Beroende på vilken avdragstyp du har valt, kommer dina fakturalinjer att visas med valbar ”Arbetstyp”.

Fyll därefter i din information som du brukar vid ROT avdrag.

Så gör du när du ska arbeta med ROT eller RUT i Minuba!