Spara ROT/RUT uppgifter på dina kunder i Minuba

Många hantverkare arbetar med ROT-avdrag mot kunden och har i samband med detta behov av att spara uppgifterna i Minuba. Genom att spara informationen i Minuba blir det lättare att fakturera kunden utan att behöva hitta gamla anteckningsblock eller ringa till kunden och fråga efter personnummer.

Så här gör du:

Kugghjulet – Kunder – Redigera kund

Under kundens kontaktinformation kan du se en knapp för ROT/RUT inställningar.

Klicka på knappen så att inställningarna öppnas i ett nytt fönster.

Här fyller du i den information du behöver. Du kommer snart att kunna fylla i personnummer men först ska du fylla i:

• Avdragstyp
  • Fastighetsbeteckning
  • Lägenhetsnummer
  • Bostadsrättsföreningens org. nummer.

När du har ifyllt ovanstående kan du fylla i personnummer (om du valde Avdragstyp: ROT).

OBS! Det är viktigt att du fyller i personnumret på det sättet Minuba föreslår: YYYYMMDDNNNN

Nu är du färdig och kan klicka på spara. Nästa gång du fakturerar en order med kunden kommer ROT uppgifterna automatiskt att visas på fakturautkastet.