Tre goda grunder att välja digital projekthantering

Fattas du den sista pushen för att komma igång med digital projekthantering och tidsrapportering?

Har du tidigare använt projekthantering som inte stödjer dina arbetsprocesser optimalt? Då är du inte ensam.

Idag kan de flesta arbetsflöden och processer stödjas med digitala verktyg. Med rätt verktyg för fakturering och orderhantering effektiviserar du ditt företag och minskar adninistrativt arbete. Du får också möjlighet att ta in fler beställningar och därmed tjäna mer pengar och öka din omsättning.

Många ser redan möjligheterna och upplever alla fördelarna med att använda en professionell digital order- och projekthanteringsystem och är fullt engagerade i att digitalisera sitt företag.

Välj rätt projekthantering för att stödja ditt företag

När du väljer digital projekthantering bör du börja med att undersöka marknaden för de olika system som finns tillgängliga idag.

Få insikt i systemen, upptäck skillnaderna och få en tydlig bild över dina behov och undersök deras olika möjligheter. Det är avgörande för att kunna välja det system som passar ditt företag och dina arbetsflöden bäst.

Om du väljer rätt system för att stödja dina arbetsprocesser kommer du kunna optimera och effektivisera ditt företag, vilket sparar tid, pengar och resurser.

Det första steget mot digitalisering är att kartlägga dina arbetsprocesser. Genom att kartlägga dina egna och dina medarbetares arbetsprocesser kan du enklare få överblick över var det digitala verktyget kan stödja ditt företag, optimera din tid och dina resurser.

 

Förlora aldrig överblicken med digital projekthantering

Det kan verka svårare än vad det egentligen är att välja rätt system för ditt företag. Vi har svarat på några frågor som kan hjälpa dig att fatta beslutet:

Lägger du dagligen ned tid på administrativt arbete?

Om ja, är du inte ensam! Med ett digitalt verktyg samlas all data och information i systemet, vilket gör att du slipper bära runt på arbets- och tidsrapporter samt egenkontroller.

Saknar du överblick över dina anställda?

Om ja, kan du kanske behöva ett tid- och planeringsverktyg så att du vet vad dina montörer ägnar sin tid åt. Dina montörer kan enkelt registrera sina arbetstimmar direkt på arbetsordern och du kan snabbt planera deras arbetstid eller skapa en ny order.

Har du kontroll över kvaliteten och dokumentationen av ditt arbete?

Om nej, kan Minuba hjälpa dig med enkel och smidig digital egenkontroll. Du kan till exempel skapa kvalitetskontroller som är specifikt anpassade för ditt arbete. Dina montörer kan enkelt fylla i och koppla dokumenten till ett specifikt ärende.

Fakturerar du för långsamt? Och har du svårt att få in pengarna?

Om ja, undviker du detta med Minuba. Dina fakturor skapas redan under arbetets gång. Det innebär att du kan skicka fakturan med en enda klick när arbetet är avslutat. På så sätt kan du slutföra ett ärende direkt hos kunden utan att behöva åka tillbaka till kontoret för att skapa fakturan.

Digital orderhantering effektiviserar ditt företag och gör det konkurrenskraftigt

Genom att digitalisera ditt hantverksföretag kan du bli ledande på marknaden inom din bransch. Genom att minimera (och effektivisera) det administrativa arbetet, få bättre överblick och andra resursbesparingar blir ditt företag konkurrenskraftigt och effektivt.

Det kan verka som en satsning att ändra alla arbetsprocesser i ditt företag. Men erfarenheten visar att det verkligen lönar sig. Om ditt sätt att utföra arbete är föråldrat arbetar du mindre effektivt och långsammare, vilket leder till att du inte förblir konkurrenskraftig. Om ditt företag inte har konkurrenskraftiga element finns det ingen anledning att konkurrera. Du bör följa den digitala utvecklingen och välja digital orderhantering, för kanske har din konkurrent redan kommit igång?

Det handlar i hög grad om att se möjligheterna med att implementera ett mer effektivt system i ditt företag, snarare än att se utmaningarna.

Bli digital nu!

Vill du prova ett digitalt verktyg för tidrapportering och projekthantering helt gratis? Här kan du läsa mer om Minuba Plus och prova gratis i 30 dagar.

 

Dela innehållet