Från order till fakturering - Minuba

Från order till fakturering

När arbetet är färdiggjort och avslutat ska du fakturera din kund.

Det kan du göra på två olika sätt.

  1. Du kan antigen öppna ett arbetskort och klicka på fakturering på processpilen, eller gå till ’Fakturering’ via topp-menyn. Där tittar du under ’Färdiga och klara till fakturering’.
  2. Väl inne på fakturan kan du göra eventuella ändringar.
  3. När du är nöjd med din faktura, klickar du på ’Godkänn faktura’ under ’Handlingar’ på höger sida.

Fakturera via arbetskortet

Från arbetskortet har du alltid tillgång till fakturan och vice versa. Klicka på ’Faktura’ i processlinjen och välj ’Visa fakturautkast 1’ om det är första gången du ska fakturera. Minuba har nämligen redan skapat ett utkast åt dig under tiden som du har jobbat.

Kom ihåg att arbetskortet och fakturan är två olika dokument i Minuba som ska avspegla varandra. Arbetskortet är där du noterar dina utgifter och fakturan skapas automatiskt utifrån det.

Visa faktura i Minuba

Från Arbetskort till Faktura (Utkast)

Väl inne på ditt faktura-utkast kan du kontrollera att allt ser ut som det ska och eventuellt göra ändringar. Klicka på de tre små liggande linjerna (vid faktura linjerna) och se vilka ytterligare valmöjligheter du får upp. Här kan du bland annat slå ihop linjer och mycket mer. Glöm inte att du kan förhandsgranska din faktura på den lilla symbolen för ’printer’ under ’Handlingar’ innan du godkänner din faktura.

inställningar

Fakturera snabbt och enkelt

Du kan fakturera när som helst i arbetsprocessen. Inne på ditt fakturautkast kan du säkra dig att all information är som den ska, samt att alla kontaktuppgifter stämmer innan du skickar iväg din faktura.

Se faktura i Minuba

Förhandsgranska och Godkänn

Godkänn faktura i Minuba

Tips!

Det är först efter att du har godkänt din faktura samt valt förfallodatum och e-mail som fakturan skickas till kunden. Skulle du vilja börja om från början kan du alltid avvisa utkastet under ’Faktura’ i processlinjen.

Vill du hellre se en video? Se här hur du skapar en faktura och fakturerar din kund i Minuba