Hur hittar jag grossistbeställningar som inte kommit på mitt arbetskort?

Vanligtvis så hamnar grossistbeställningar och orderkännanden som innehåller ett giltigt ordernummer direkt på arbetsordern under sektionen ”Grossistbeställningar”.

Om ordernumret inte kan kännas igen av Minuba, till exempel om det kommit bokstäder med, eller om leverantören inte fyllt i något alls så hamnar orderkännandet inte på ordern. Nu kan man hitta dessa grossistbeställningar under fliken ”Inköp” (före detta Inköpsfaktura)  högst upp till Höger i din Minuba. För att få tillgång till denna funktion krävs att du har behörighet att fakturera.

Om du tidigare fått orderbekräftelser från en leverantör kommer du att se en tredje knapp för dem bredvid ”Inkomna” och ”Arkiverade”. För att visa den tabellen så trycker du på knappen så att den blir orange.

Under de andra tabellerna kan du nu se en tabell med de grossistbeställningar som saknar eller har en felaktig referens, det vill säga orderbekräftelser som inte hänvisar till en order i Minuba.

För att flytta orderbekräftelsen till en order så trycker du på valfritt ställe på linjen eller på ”Överför” ute till höger.

Då visas en dialogruta där du kan söka efter ordrar och välja vilken som ska bifogas. När du har tryckt på ”OK” kommer den att försvinna från listan och du kan nu hitta och bearbeta den under ”Grossistbeställningar” på ordern.

Obs! Om du väljer ”Inte orderrelaterad” så kommer orderbekräftelsen ändå att behandlas och försvinner sedan från listan och visas inte igen.

Vi har nu gått igenom hur du hittar och behandlar grossistbeställningar utan eller med felaktigt ordernummer.

Kör hårt!