Markera fakturor som exporterade

Det kan hända att du har en faktura som inte har blivit exporterad till bokföringssystemet och du har behov av att markera fakturor som exporterade så att du inte får upp frågan om du vill exportera varje gång du går in på Fakturering.

STEG 1

Ta reda på vilka fakturor det är

Nu kan du enkelt ta reda på vilka fakturor som inte exporterats genom att gå till fakturaöversikten och sortera på ’Exporterat’. Står fältet tomt för en faktura betyder det att den ännu inte exporterats. Ska fakturorna inte exporteras till ditt bokföringssystem, utan du enbart vill få bort meddelandet om icke exporterade fakturor så behöver du först exportera en excel-fil över dessa fakturor (se hur du gör nedan), gå därefter vidare till steg 2.

Markera fakturor som exporterade - Sortera på Exporterat

Du kan också få de icke exporterade fakturorna listade i ett Excel dokument. Under faktureringsöversikten kan du då trycka på Import/Export.

Markera fakturor som exporterade - Import/export

Välj exportformat Excel

Välj exportformat Excel

Bocka i ”endast poster som inte tidigare exporteras”

Tryck OK

Nu får du ner en excel-fil till din dator, denna kan du öppna för att se VILKA fakturor det är som inte är exporterade. I kolumn F kan du se fakturanummer.

Markera fakturor som exporterade - I Excel-filen kan du se vilka fakturor som inte är exporterade

Kontrollera så att alla fakturor som du vill ska exporterats har exporterats innan du går vidare till steg 2.

Om det är så att du har fakturor som du vill få över men något är fel på fakturan. Läs vidare här

Om allt är OK gå vidare till steg 2

Steg 2

Markera fakturorna som exporterade

På nästa ruta kan du bocka i den rutan ”markera fakturorna som exporterade”

Markera fakturor som exporterade - Bocka i rutan "Markera fakturorna som exporterade"

Tryck OK

Nu är fakturorna markerade som exporterade.

Se information om varför fakturan inte har exporterats

I Minuba:

Öppna fakturan och gå till arbetskortet

Använd genvägen på högersidan för att komma direkt till Händelseloggen, här kan nu se vilket felmeddelande som skickats från Fortnox. Tryck på länken nedan för att läsa om felmeddelanden och lösningar.

Integration till Fortnox – Minuba

Exportera en enskild faktura

Markera fakturor som exporterade i Minuba av Minuba SE