Användare och licenser - Minuba - orderhantering på webben och i app

Användare och licenser

Licenser och Användare

Anpassa ditt abonnemang

Skapa ny användare

Säsongsarbetare och extra personal

Inaktivera/radera en användare

Vart hittar jag en inaktiv användare?

Återställ en inaktiv användare/medarbetare

Licenser och användare

När ditt företag växer kan du behöva utöka ditt abonnemang och dina licenser.

Det kan du enkelt göra själv i Minuba.

Börja med att fundera över vad du vill att din nya medarbetare ska kunna göra i Minuba. Ta en titt på denna sidan och bestäm sedan vilken licens du vill ha till din nya medarbetare.

I Minuba skiljer vi på Licenser och Användare. Du måste alltid ha en ledig licens för att kunna lägga till en ny användare

Du kan köpa en licens direkt när du skapar en ny användare eller så kan du först köpa din licens och sedan lägga till din användare. Det sistnämnda kan vara bra när man vill byta licens på en användare.

Anpassa ditt abonnemang

Gå till Kugghjulet > Administration > Användare

Här ser du vilka licenser du har just nu och hur många av varje licens som du använder.

För att lägga till eller ta bort en licens tryck på ’Anpassa ditt abonnemang’

Om du vill lägga till licenser så skriver in hur många du vill ha på respektive licens, tex 1

Vill du ta bort en licens skriver du in ett negativt tal tex -1.

Till höger ser du det sammanlagda priset på licenserna för din resterande aktuella abonnemangsperiod.

På detta exemplet så vill jag byta från Resursanvändare till Begränsad användare, då kvittas den ena på 99:-/mån mot den andra på 199:-/mån

När du är nöjd trycker du på ’Skapa din faktura här’ så genereras din faktura direkt.

Du kan också lägga till en licens direkt när du skapar en ny användare.

Gå till Kugghjulet > Administration > Användare > Skapa användare

Bild som visar hur du skapar en användare i Minuba

Om du har någon ledig licens så ser du det till höger och kan skapa en användare på den licensen genom att trycka på

Annars trycker du på ’Köp licens’ och fullföljer ditt köp.

Skapa användare

Efter att du köpt en licens eller har tryckt på Upprätta på en redan ledig licens så ska du fylla i dina uppgifter på din nya användare.

Obligatoriska uppgifter:

Namn: Namn på din användare

E-postadress: används för att logga in i Minuba

Klicka i ’Skicka välkomstmejl’ för att användaren ska kunna generera ett lösenord och logga in i sin Minuba.

Frivilliga uppgifter:

Telefonummer, lönenummer osv

Se över vilka roller medarbetaren ska ha. (skiljer sig åt beroende på vilken licens du har)

Skriv ev. in vilken arbetstid som användaren har, start och slutdatum och vilket material som ska användas för tidsrapportering.

Klicka på spara symbolen under ’Handlingar’ så sparas din användare och om du har kryssat i ’Skicka välkomstmejl’ så skickas ett mejl och användaren kan skapa sitt lösenord.

Säsongsarbetare och extra personal

I Minuba har vi gjort det enkelt att anpassa ditt abonnemang efter din verksamhet.

Om du tex ofta har säsongsarbetare eller extra personal i perioder, kan du under en period lägga till licenser för att sedan ta bort dem.

Detta gör att du inte behöver betala för licenser som du inte använder. När du lägger till en licens betalar du för den licensen från det datum du lägger till licensen och fram till ditt abonnemangs slutdatum.

Om du väljer att avsluta en licens innan ditt abonnemangs slutdatum så räknas tiden som du inte använt din licens av din nästa faktura. Du får alltså ingen återbetalning med en gång. Men vi drar av det nästa gång du ska förlänga ditt abonnemang.

Detta gör att du när som helst kan utöka eller minska ditt abonnemang utan extra kostnader och att även tillfälliga medarbetare kan använda Minuba.

Inaktivera/radera en användare

Om du har en anställd som slutar eller om du vill ta bort en användare så kan du avaktivera användaren.

Gå till Kugghjulet > Administration > Användare

Håll musen över den användare som du vill avaktivera och tryck på Avaktivera/radera

Tryck OK

Medarbetaren är nu inaktiv och kan inte längre logga in i Minuba.

Vart hittar jag en inaktiv medarbetare?

Gå till Kugghjulet > Administration > Användare

Tänd knappen Inaktiva om den är släckt.

Nu ser du dina inaktiva medarbetare:

Återställ en inaktiv användare/medarbetare

Om du vill aktivera en användare igen kan du trycka på Visa och sedan på Återställ medarbetare.

Om du inte har tillräckligt med lediga licenser för att återställa den anställde kommer du att bli tillfrågad om du vill köpa en licens. Välj vilken licens du vill köpa till och fullfölj ditt köp.

Om du sedan tidigare har lediga licenser bekräftar du att du vill återställa genom att trycka på ’Godkänn’. Den anställde har nu återställts och den anställde kan nu logga in.

Om medarbetaren har glömt sitt lösenord eller behöver ett nytt så kan du ’Skicka ett välkomstmejl på nytt’.