Betalningspåminnelser och inkassovarningar - Minuba

Betalningspåminnelser och inkassovarningar

I Minuba kan du skicka betalningspåminnelser och inkassovarningar till de kunder som har överskridit förfallodatumet.

Står du i menyn Fakturering i Minuba har du en överblick över alla dina fakturor.

I detta fall vill du bara se dina förfallna fakturor för att enkelt skapa en översikt över vilka som har överskridit förfallodagen.

I det översta vänstra hörnet kan du välja och avmarkera de olika flikarna så du bara ser vad du behöver. Välj att ha ”Godkända” markerad för att du ska kunna se förfallna fakturor.

Du kan också sortera din lista så att du kan se de fakturor med det äldsta förfallodatumet först. Fakturor som är försenade får en rosa bakgrundsfärg så att de är lätta att se.

På detta vis skapar du en bra översikt över vilka fakturor du måste skapa antingen en betalningspåminnelse eller ett inkassokrav.

Skicka en betalningspåminnelse eller en inkassovarning

För att skicka en betalningspåminnelse eller inkassovarning så klickar du in dig på en faktura.

Härifrån klickar du på pilen ”Påminnelse” och väljer Skapa påminnelse /  Inkassovarning.

Då får du en popup-ruta på skärmen där du kan välja vilken typ du vill skapa.

Välj Betalningspåminnelse eller inkassovarning och ange ett nytt förfallodatum.

Du har nu skapat ett utkast på din valda åtgärd. Om den är korrekt så klickar du på Godkänn och skickar till kunden.

Konstruktion av betalningspåminnelse /  inkassovarning

När du befinner dig i en av de 2 olika typerna av påminnelser, kommer du att se dessa avsnitt: Kundinformation, Påminnelsebelopp och Fakturor.

Kundinformation tas från fakturan automatiskt och skrivs in på påminnelsen, både med kontakt-, installations- och fakturaadress.

Kravbeloppet visar vad av beloppet som debiteras och är uppdelat i fakturabeloppet (inklusive moms), avgift och ränta.

Fakturalinjerna visar originalfakturan med individuella fakturor samt ett subtotal ex. moms och ett subtotal inkl. moms.

Vi hoppas såklart att funktionen inte kommer till användning, men om du behöver den så kan du nu allt!