Ditt abonnemang i Minuba

Det är viktigt för oss att du enkelt kan förstå priserna för ditt abonnemang i Minuba. Därför kan du själv se och ändra abonnemanget när du vill, så att det passar dina behov just nu.

När det är dags att förnya ditt abonnemang kan du själv bestämma hur länge du vill förnya det. Du skapar fakturan själv och betalar den. Vi drar inte automatiskt pengar från ditt konto. Den som skapar fakturan kommer att stå på fakturan under ”Er ref.” En vecka innan ditt abonnemang går ut kommer en påminnelse när du loggar in, så att du inte glömmer bort att förnya och riskerar att ditt konto blir låst.

Gå till ‘Administration’ -> ‘Översikt över abonnemang. Här kan du välja hur många månader du vill förlänga ditt abonnemang med.

Abonnemang förlängning

Sen väljer du vilka användarlicenser du behöver genom att klicka på ’Anpassa och förnya abonnemang’ till höger.

Anpassa-ditt-abonnemang

Se till att du anpassar licenserna till antalet aktiva medarbetare du har i Minuba. Du kan ta bort eller köpa fler licenser. För att lägga till en licens skriver du 1, och för att ta bort en licens skriver du -1.

Om du har för många aktiva medarbetare kan du klicka på ‘Kugghjul’ -> ‘Administration’ -> ‘Användare’ och ta bort de användare du inte behöver längre.

När du ändrar antal licenser och perioder kan du se priset ändras i rutan till höger.

Anpassa ditt abonnemang i Minuba

Om du ska lägga till en ny medarbetare eller om någon slutar, behöver du justera ditt abonnemang.

Lägg till eller ta bort användare genom att klicka på ‘Administration’ -> ‘Användare’.

Lägg till ny användare

Skapa en ny medarbetare genom att klicka på ‘Skapa ny’ uppe i högra hörnet och välj ‘Skapa användare’.

En pop-up visas där du kan välja vilken licenstyp du vill använda. Om du har licenser som inte används, står de under ‘Fria licenser’.

Om du inte har några fria licenser för den valda licenstypen, välj ‘Köp licens’. Då kommer du till ‘Anpassa abonnemang’ där du kan köpa de licenser du behöver. Du kan ändra flera licenser samtidigt, till exempel köpa 2 begränsade användare och ta bort en resursanvändare samtidigt.

För att lägga till en licens skriver du 1, för att ta bort en licens skriver du -1.

Anpassa-ditt-abonnemang

Välj de licenser du vill ha och kontrollera i rutan till höger.

Här kan du också välja hur fakturan ska skickas.

Fakturan skickas alltid till den aktuella användarens e-postadress, och du kan lägga till fler e-postadresser om du vill. Om du har aktiverat Minuba till Minuba fakturering för ditt företag, dyker fakturan upp under fliken ”Inköp”.

Nu har du lagt till licenserna i din Minuba och en faktura finns för betalning.

Vid uppsägning/borttagning av en användare

Om du inte längre behöver en användare kan du alltid säga upp eller ta bort användaren. När licensen är uppsagd eller borttagen, överförs krediten för de kvarvarande hela månaderna till nästa faktura.