Offertmall med skatteavdrag (rot/rut/grön el)

En vanlig fråga vi får är: Hur gör jag en snygg offert med skatteavdrag? Rot, Rut och grönt avdrag?

Svaret är: med hjälp av våra mallar och dokumentkoder!

Med sidbrytningar och andra smarta textredigeringar kan du skapa snygga offerter och få dem att se ut som du vill. Beroende lite på vilket typsnitt du har valt i Minuba (Administration>Logo och dokumentlayout) så kan du behöva ändra, ta bort eller korta ner texten för att få det att passa just din mall.

Nedan finner du en mall som du kan kopiera och klistra in i en ny offertmall. Denna kan du använda som inspiration till dina egna mallar. Det kan se avancerat ut men är enklare än du tror!

För att du ska få bästa resultat kan du behöva gå in Företagsinställningar och bocka ur alla gulmarkerade inställningar:

Företagsinställningar - Bocka ur alla gulmarkerade inställningar

Kopiera in en offertmall

För att kopiera vår mall som du sedan kan ändra i så att den passar dig, ska du göra följande:

1. Kopiera hela html texten som du finner i ramen längre ner på denna sida under avsnittet: Offertmall med skatteavdrag exempel
  2. Skapa en ny offertmall i Minuba
  3. Tryck på knappen ’Källa’ och klistra in texten
  4. Tryck OK
  5. Ändra texten så att den passar dig och ditt företag
  6. Lägg till sidbrytningar på de ställen där det passar

Kopiera in en mall

Om du inte ser sidbrytningarna kan du behöva lägga till dessa igen.

Sidbrytningar

Offertmall med skatteavdrag exempel

Denna mall innehåller bl.a. en länk för accept av offerten och dokumentkoden för offert ink skatteavdrag.

(Vill du bara ha dokumentkoden för skatteavdraget som visas i exemplet längst ner på sidan hittar du den här: {{calculationLines.showPrice}} kopiera den och klista in den i en redan befintlig mall du har i ditt system.)

Mallen innehåller även en dokumentkod för att kombinera två mallar i en, i detta fall en sida innehållande ’Generella villkor’. Läs mer om det längre ner på sidan.

HTML text att kopiera:

För bästa resultat ska du använda källkoden när du kopierar, då behåller du alla formateringar i texten!

Markera texten i ramen nedan och klistra in den i din mall efter att du har tryckt på knappen KÄLLA såsom beskrivet i texten ovan.

<!–?xml version=”1.0″ encoding=”utf-8″?–>
<p>Hej&nbsp;{{client.name}}</p><p>&nbsp;</p><p>Fantastiskt kul att du valde&nbsp;att fr&aring;ga oss!</p><p>Det ska bli&nbsp;sp&auml;nnande att f&aring; f&ouml;rverkliga just din id&eacute; och vi hoppas att du kommer att bli riktigt n&ouml;jd med resultatet. Vi har en l&aring;ng och gedigen erfarenhet av ——. Man skulle med l&auml;tthet kunna kalla oss alla f&ouml;r —–n&ouml;rdar.</p><p>&nbsp;</p><p>Vi v&auml;rdes&auml;tter b&aring;de dig som kund och v&aring;r personal h&ouml;gt&nbsp;och vi &auml;r d&auml;rf&ouml;r noga med att f&ouml;lja alla regler och riktlinjer n&auml;r det kommer till b&aring;de s&auml;kerhet och kvalit&eacute;. N&auml;r du anlitar oss f&aring;r du ett arbete utf&ouml;rt av personal som har alla de utbildningar och certifikat som kr&auml;vs f&ouml;r att utf&ouml;ra arbetet p&aring; ett s&auml;kert och fackmannam&auml;ssigt s&auml;tt, fr&aring;ga oss g&auml;rna om du vill veta mer kring detta.</p><p>&nbsp;</p><p>I detta dokument finner du din offert samt v&aring;ra g&auml;llande villkor. Om n&aring;gonting &auml;r oklart, tveka inte att h&ouml;ra av dig.</p><p>&nbsp;</p><p>N&auml;r du godk&auml;nner&nbsp;denna offert ser&nbsp;vi g&auml;rna att du g&ouml;r det genom att f&ouml;lja l&auml;nken nedan, d&aring; f&aring;r vi ett meddelande och kan p&aring;b&ouml;rja ditt projekt.</p><p>{{order.link}}&nbsp;</p><p>En orderbekr&auml;ftelse skickas till dig n&auml;r vi har tagit emot och behandlat ditt godk&auml;nnande.</p><p>&nbsp;</p><p>Stort tack och p&aring; &aring;terh&ouml;rande!</p><p>&nbsp;</p>

<p>Mvh&nbsp;</p>

<p>{{user.name}}</p>

<p>{{user.cellPhone}}</p>

<div style=”page-break-after: always”><span style=”display: none;”>&nbsp;</span></div>

<h1>Offert</h1>

<p>Offerten &auml;r giltig t.o.m: {{proposal.expirationDate}}</p>

<p>Beskrivning: {{order.description}}</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>{{calculationLines.showPrice}}</p>

<div style=”page-break-after: always”><span style=”display: none;”>&nbsp;</span></div>

<p>{{appendTemplate Generella villkor}}</p>

Kontrollera din offertmall

• Gå till översikt och leta fram ett offertutkast eller skapa ett nytt. Lägg till material, gärna många rader. Kanske även en längre arbetsbeskrivning.
  • Välj din mall som du nyss skapade under ’Offert’ rubriken.
  • Spara
  • Granska genom att trycka på skivar symbolen.

Kontrollera din mall Skrivar symbolen

Generell standardmall att kopiera in i din Minuba

<!–?xml version=”1.0″ encoding=”utf-8″?–>
<p>&nbsp;</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”><strong>Tack f&ouml;r din f&ouml;rfr&aring;gan g&auml;llande : {{order.name}}</strong></p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”>H&auml;rmed skickar vi en offert/anbud samt en arbetsbeskrivning g&auml;llande utf&ouml;rande av arbete p&aring; adressen: {{order.deliveryAddress}}</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”>{{order.description}}</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”><strong>Offerten/anbudet omfattar f&ouml;ljande:</strong></p>

<p>{{calculationLines.showPrice}} {{order.proposalPrice}}</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<div style=”page-break-after: always” xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”>&nbsp;</div>

<p>&nbsp;</p>

<h3 xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”><br />
<strong>Villkor:</strong></h3>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”><strong>Giltighet och reservationer</strong><br />
Offerten/anbudet g&auml;ller till och med {{proposal.expirationDate}} och g&auml;ller enligt v&aring;ra standardvillkor.</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”><br />
<strong>Betalning:</strong><br />
Betalningsvillkor &auml;r {{client.netPaymentType}} {{client.netPaymentDays}} dagar.<br />
<br />
<strong>S&auml;rskilda kommentarer</strong></p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”>Ingen</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”>Vi hoppas att v&aring;rt erbjudande st&auml;mmer &ouml;verens med era &ouml;nskem&aring;l och vi ser fram emot er &aring;terkoppling. Om ni har fr&aring;gor eller funderingar till ovanst&aring;ende &auml;r ni v&auml;lkomna att kontakta oss.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”>Tack p&aring; f&ouml;rhand</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p xmlns:int=”http://minuba.com/xml/int”>{{user.name}}</p>

<p>&nbsp;</p>

Generella villkor mall

Har du en rad villkor som du vill skicka med på alla dina offerter oavsett typ av arbete?

Så här gör du för att lägga till en ytterligare sida i dina offerter med dina generella villkor:

1. Skapa ytterligare en ny offert mall, denna ska döpas till Generella villkor
  2. Skriv dina villkor som du har på alla dina jobb.
  3. Spara.
  4. Redigera den offertmall i vilken du vill lägga till dokumentkoden till din mall  ’Generella villkor’
  5. Lägg till en sidbrytning längst ner i texten i mallen.
  6. Klistra in denna dokumentkod: {{appendTemplate Generella villkor}} denna fungerar bara om du har döpt dina villkor till Generella villkor, i annat fall måste du byta Generella villkor till ditt mallnamn ex: {{appendTemplate Mallnamn}}
  7. Om du har kopierat vår exempelmall så har du redan koden i den mallen

Generella villkor mall

Så här skulle det kunna se ut:

Offertmall: Så här skulle det kunna se ut - Anbud Offertmall: Så här skulle det kunna se ut - Offert Offertmall: Så här skulle det kunna se ut - Generella villkor

Nu är du på god väg att bli en riktig Minuba expert. Nästa gång du vill göra en ny offert kan du spara tid. Kanske vill du använda din standardmall men bara ändra texten för att passa ett annat typ av arbete som du utför, då vet du nu hur du kan kopiera texten i din mall och sedan klistra in den igen i din nya, ändra och spara!

På så sätt behåller du dina dokumentkoder och din layout på dina dokument.