Fakturera ett annat företag som också använder Minuba

Om du vill fakturera ett annat företag som också använder sig av Minuba så finns det möjlighet att skicka en faktura elektroniskt direkt till det företaget via Minuba. För att kunna göra det måste du först skapa en kund i din Minuba med det företagets namn, org.nr, adress samt e-postadress. Du behöver även se till att aktivera funktionen under dina Företagsinställning > ’Leverantörsfakturor’, samt se till att företaget du samarbetar med också aktiverar funktionen i sitt Minuba. Du godkänner fakturan precis som vanligt men istället för att välja ”Godkänn och skicka med e-post” kan du nu välja ”Godkänn och skicka faktura till Minubakund” som alternativ. Mottagarna får då in fakturan under ’Inköp’ i sitt system. Märk fakturan med din Minuba-kompis ordernummer så kommer det dessutom in på rätt order med en gång!

OBS! Tänk också på att du som tar emot fakturor från en annan Minubakund behöver aktivera export av leverantörsfakturor till ditt bokföringssystem, då de kommer in under inköp, för att sedan kunna bokföra dem. Detta gör du under bokföringssystemets inställningar i Minuba (Kugghjul > Integrationer > Fortnox eller Visma)

Så här gör du för att få möjlighet att fakturera ett annat företag som också använder Minuba:

Gå till Kugghjulet > Företagsinställningar

Scrolla ner till eller välj ’Leverantörsfakturor’ under Genvägar till höger.

Här kan du aktivera funktionen:

Nu är det aktiverat i ditt system och du kan börja fakturera dina samarbetspartners (om de har Minuba vill säga ) genom att välja: Godkänn och skicka till Minubakund när du godkänner fakturan.

När du godkänner fakturan har du möjlighet att skicka med dokument från arbetsordern.

Här kan du se en video på hur du aktiverar funktionen.