Hur fakturerar jag flera kunder på samma order?

Minuba og SignFlow integration

Med Minuba har det blivit ännu enklare att fakturera flera kunder på samma order. Läs mer här och bli klokare på hur du ska göra

När du fakturerar i Minuba kan du behöva fakturera flera kunder på samma order. Det kan till exempel vara om det finns två olika byggare, försäkringsfall eller om dina kunder behöver ha flera separata fakturor för kontot de ska bokföras på.

1. Så här hittar du ditt fakturautkast:

• Gå in på ordern.
  • Klicka på ’Faktura’, som är den sista pilen i pilflödet ovan
  • Välj det fakturautkast som du önskar att fakturera
  • Ta ställning till vad du vill fakturera

OBS! kolla så att alla relevanta fakturalinjer står på ditt fakturautkast och att beloppet stämmer.

2. Så här ändrar du kund på ditt fakturautkast:

För att kunna ändra kunden på ett fakturautkast måste ordern vara öppen. Detta gäller om du vill att fakturan ska skickas till en annan kund / fakturaadress än den som är angiven på arbetskortet.

Klicka på ”Redigera” till höger om kundens information om du vill att fakturan ska skickas till en annan kund / faktureringsadress än den som angetts på arbetskortet.

Fakturera flera kunder på samma order - Så här ändrar du kund - Byt kund-knapp

• Tryck på ’Byt kund’ (se bilden ovanför)
  • Välj om du vill ändra kunden på denna fakturan, eller om du också vill ändra kunden på ordern.
  • Tryck ’ok’
  • Sök där efter på den kund som ska få fakturan
  • Tryck på ’spara ändringar’ på disketten ute till höger (den som blinkar)

Nu kan du se att kundinformationen har ändrats till den andra kunden och fakturan är nu redo att godkännas och skickas – precis som vanligt.