Inköpsfakturor i appen

I appen kan se en överblick över alla dina inköpsfakturor, både de fakturor du har fått direkt från dina grossister och de fakturor du själv har laddat upp så att du snabbt kan se vilka fakturor som har behandlats och vilka som ännu inte är behandlade.

Härifrån kan du även flytta fakturaraderna till ett eller flera arbetskort, direkt i appen.

Översikten

Du hittar översikten genom att gå till listmenyn i det övre vänstra hörnet och sedan trycka på ”Inköp”.

Du kommer då till en ny sida där du kan se alla dina inköpsfakturor.
Du kan välja vilken status du vill se genom att välja mellan flikarna ’Inkomna’, ’Delvis behandlad’, ’Väntande’ eller ’Arkiverad’.
Du kan söka efter en specifik faktura och sortera dina fakturor. Klicka på ’Fakturadatum’ och se en lista över de olika sorteringsalternativen.

Du kan se den enskilda fakturan genom att klicka på de tre prickarna till höger om fakturan i listan.

Klicka på ”Visa inköpsfaktura” för att se fakturan så att du kan godkänna eller avvisa den. Eller klicka på ”Avvisa faktura” för att avvisa fakturan direkt.

Behandla inköpsfakturor i appen

Klickar du på ”Visa faktura” kommer du till översikten för inköpsfakturan. Här kan du se olika uppgifter för fakturan, till exempel om den är orderrelaterad, och dess fakturarader.

Längst ner på sidan kan du välja att godkänna fakturan eller avslå den, varefter du antingen kan gå till nästa faktura i listan, eller gå tillbaka till fakturaöversikten. Kom ihåg att om du behöver godkänna fakturan, klicka på knappen ”Välj alla” på fakturaraderna.

Överför rader från en inköpsfaktura till flera arbetskort

Om du vill överföra fakturaraderna från en inköpsfaktura kan du antingen välja de rader du vill överföra eller välja alla. Om du vill dela upp raderna på flera arbetskort, välj först den ordning de ska överföras till på fakturaöversikten.

När du har valt de rader du vill överföra klickar du på godkänn rader längst ner.

Uppföljning på inköpsfakturor

När du har skrivit in fakturauppgifterna finns det en sektion längst ner som innehåller uppföljning för inköpsfakturan.
Här har du möjlighet att se när uppföljning ska göras på fakturan och du kan även se om det kommit några anteckningar till uppföljningen.
Utöver det har du även möjlighet att själv skapa en uppföljning. Detta görs genom att trycka på plusknappen längst ner till höger på skärmen. När du trycker på denna kommer det upp en dialogruta där du har möjlighet att skriva in en anteckning, samt datum för uppföljningen.
Du kan även välja om fakturan ska markeras som ”Väntande”, samt om uppföljningen ska raderas när fakturan är godkänd.

lägg till en uppföljning på en inköpsfaktura i appen

När du har lagt in en uppföljning kan de se en liten klocksymbol på fakturan i listan över alla dina inköpsfakturor.