ROT/RUT och Omvänd byggmoms i appen - Minuba

ROT/RUT och Omvänd byggmoms i appen

ROT / RUT avdrag i appen

Om du vill lägga till avdrag för privata kunder på din faktura kan du enkelt ställa in ett grundavdrag för din faktura i appen.

När du redigerar fakturan i appen hittar du ROT / RUT-inställningsknappen under fakturainställningarna. När du öppnar ROT / RUT-inställningarna för första gången kan du välja avdragstyp. I vissa fall kan du redan ha tilldelat ROT / RUT-inställningar på kunden eller på ordern via webben och då finns redan ROT/RUT på fakturan.

Du måste välja en arbetstyp så att Minuba kan lägga till avdragets arbetstyp på raderna på fakturan. Varje fakturarad tilldelas den valda arbetstypen, samt materialhöjdpunkten (utan avdrag) om raden hänvisar till ett material som inte används för tidrapporteringar eller om det inte finns något referensmaterial.

Om kunden inte redan har ett inlagt personnummer kan du ange detta och hela avdraget tilldelas denna person. Om du vill dela något avdrag mellan flera personer är det möjligt att lägga till fler personer längst ner med hjälp av knappen Lägg till efter att du har sparat den första personen.

När du har sparat avdragsinställningarna kan du återgå till fakturan och du ser det res  ulterande avdraget i summan längst ner på raderna.

Genom att gå igenom dessa steg beräknar Minuba det maximala möjliga avdraget (30% / 50% ROT / RUT respektive) för dig och du kan justera avdraget efter det. Detta sparar dig tid så att du istället kan spendera den på att göra dina kunder nöjda.

Dessa inställningar i appen är avsedda för att göra det enkelt för dig att skapa avdrag för dina privata kunder. Du har fortfarande möjlighet att redigera dessa i webbversionen av Minuba om du vill.

 

          

 


Omvänd byggmoms på en order i appen 

Du kan markera en order i appen med ”Ange omvänd byggmoms”. Detta betyder att de fakturor som blir kopplade till ordern får 0% i moms.

Du hittar funktionen här:

Aktiver omvänd byggmoms på en kund via appen

Då kommer alla ordrar framöver att göras med omvänd byggmoms.

Gör så här: Gå in på Kunder >> Kund >> Redigera

När du är inne på Rediger kund ska du swipa neråt till ”Betalning” och aktivera ”Ange omvänd moms som standard”