Skapa kalkyl i appen

Om du vill lägga till kalkylrader, eller skapa en offert eller order med kalkyl går detta även göra i appen. Det möjliggör för dig att ange din förväntade material- och/eller timförbrukning, och göra en priskalkyl för ditt uppdrag. Du kan ange så många rader du behöver, så att kunden får en detaljerad inblick i vad det kommer att kosta att utföra den givna uppgiften.

Lägg till kalkyl när du skapar en offert eller order i appen

När du skapar en offer eller order kan kalkyl läggas till i appen genom att klicka på knappen ’Tillför kalkyl’.

Du kommer då vidare till sidan där du kan lägga till rader i din kalkyl.

I en lista kommer du se ditt senast tillagda material. Om du ofta använder samma material får du genom denna lista möjlighet att snabbt lägga till dem i din kalkyl.

Om du vill söka på materialet kan du skriva materialnummer eller materiabeskrivning i sökfältet. När du väl har hittat rätt material finns det två sätt att lägga till materialet på. Om du med fingret sveper materialraden åt vänster kan du klicka på ’+’ så läggs materialet till.

Du kan också klicka på själva materialraden. Då kommer du till en sida där du kan välja kvantitet och korrigera viss information.

När du söker efter nytt material kommer du att se ”Eget material” först, sedan dina egna ”Kortnummer” och slutligen ”Grossistmaterial”.

Det är också möjligt att lägga till materialet genom att antingen använda QR-skanning eller manuellt mata in materialet. Om du vill lägga till mer material väljer du ”Spara och lägg till nya”.

När du har lagt till alla dina kalkylrader, går du tillbaka och gör klart din offert eller order.

I steg 4 kan du välja mall till din offert och sätta ett giltighetsdatum:

Visar hur man sätter ett giltighetsdatum på en offert i appen - Minuba

När ordern är sparad kan du alltid komma åt kalkylen antingen på själva arbetskortet eller från menyn till höger.

Om din offert eller order fortfarande är ett utkast kan du lägga till fler rader i kalkylen. Du gör detta genom att klicka på ’+’ i det nedre högra hörnet.

Skulle du vilja ta bort ett material kan du svepa materialraden åt vänster och klicka på papperskorg-ikonen.

Om du vill ta bort alla rader kan du klicka på ”Välj alla linjer” och sedan ”Radera alla”.