Tidrapportering via appen i Minuba

Tidrapportering via appen gör det lätt för dig och dina medarbetare att registrera de timmar som ni lagt ner på en order. Dels får du bra koll på arbetad tid och fakturerbara timmar och om man tidsrapporterar dagligen är chansen större att få med alla timmarna på arbetskortet. Kunden kan sedan faktureras direkt.

Man kan rapportera tid direkt på ett arbetskort eller via kalendern ”Min tid”. Under min tid ser man även sina planerade timmar och kan omvandla dem till rapporterad tid.

Tidrapportering via arbetskortet:

Tryck på plusset (+) i det nedre högra hörnet och välj ”Tidrapportering”.

Tidrapportering i appen Minuba

Tidrapportering via ”Min tid”

Under min tid kan du se hur många timmar du har arbetat totalt under en hel dag. Det gör det lätt för dig att hålla koll på din arbetstid.

Om du har ”Planerad tid” i förväg så ligger det redan i din kalender och den tiden ska ”Realiseras” genom att du trycker på det ljusgröna området.

Detta ”omvandlar” den planerade tiden till en rapporterad tid där du även får möjlighet att ändra timmarna om de skiljer sig från den planerade tiden.

Om du inte har någon tid planerad i förväg ska du trycka på plusset i nedre hörnet eller trycka på det vita området vid det klockslag som du vill börja din tidsregistrering på.

Tidsrapportering app i Minuba

Registrera tid

Oavsett vilket sätt du väljer att använda öppnas det en ny sida där du ska fylla i detaljerna på tidsregistreringen. Om du är en administrativ användare kan du registrera tid på alla medarbetare genom att välja medarbetare. Är du inte admin användare ser du inte detta alternativ.

• Välj datum (om annan än vald)
  • Sätt start och sluttid
  • Gäller registreringen en hel dag eller flera hela dagar väljer du detta genom att trycka på Heldag. Du får då möjlighet att sätta en startid samt ett slutdatum.

Tidrapportering i appen i Minuba.    Tidsrapportera heldag i appen Minuba

När du trycket på den lilla klockan kan du välja om du vill använda dig utav klockan eller se tider i en lista:

Välj vilken typ av registrering det är, arbetstid eller frånvaro

Arbetstid

• Väljer du arbetstid kan du även ange:
    • om det är en övertid
    • om ordern är orderrelaterad, samt välja order
    • Du kan även välja en uppgift (läs mer om uppgifter här)
    • Skriva en anteckning

Anteckningar kan användas som en dagbok över utfört arbete.

Frånvaro

• Väljer du frånvaro får du upp de alternativ du har att välja på under frånvarotyper.

Registrera tid i tidrapportering i Minuba

När du har angett den information som du behöver sparar du registreringen och du är klar!

Lämna in tidrapport

När du har registrerat alla dina timmar kan du nu lämna in en tidrapport. När du lämnar in din rapport låses de registrerade tiderna för redigering och en administratör behöver låsa upp dem om du behöver ändra. Timmarna kan kan sedan godkännas av en administratör.

Gå till menyn i appen och ’Lämna in tidrapport’

Du ser en sammanställd rapport från och med din senaste inlämning/godkännande fram till dagens datum.

Om allt ser bra ut tryck på ’Skicka in’